Merino teki maalin ja Espanja pudotti isäntänsä Saksan 2-1

Vuoden 2024 Euroopan Cupin puolivälierissä Mikel Merino teki maalin jatkoajan viimeisellä minuutilla, voitti isäntäjoukkueen Saksan 2-1 ja eteni menestyksekkäästi välieriin.

Pelin alun jälkeen joukkueet hyökkäsivät ja puolustivat toisiaan, mutta umpikuja katkesi vasta toisella puoliajalla. 51. minuutilla Espanja Pelipaita 2024 pukeutunut Dani Olmo sai upean syötön Lamine Yamalilta ja teki maalin, joka vie Espanjan johtoon. Saksan joukkue ei kuitenkaan antanut periksi ja lisäsi hyökkäysvoimaansa pelin lopussa. 89. minuutilla Florian Wirtz teki maalin Joshua Kimmichin puskulla tasoittaakseen pelin ja vetäen pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmat osapuolet loivat monia paikkoja, mutta eivät pystyneet muuttamaan tulosta. Kun peli oli alkamassa rangaistuspotkukilpailuun, Espanja tarttui tilaisuuteen 119. minuutilla. Olmo lähetti tarkan ristin ja vaihtopaikalla tullut Merino teki maalin puskulla, mikä auttoi Espanjaa voittamaan Saksan ja etenemään välieriin.

Merino yllään Espanja pelipaidat jalkapallo

Saksan joukkueelle tämä tappio oli epäilemättä valtava isku. Heidän esityksensä toisella puoliajalla oli kiitettävää, uhkaamalla espanjalaista maalia useaan otteeseen ja jopa tasoittaen maalin. He eivät kuitenkaan onnistuneet tarttumaan tilaisuuteen jatkoajalla, ja lopulta Espanja voitti heidät, jolloin heistä tuli ensimmäinen isäntäjoukkue, joka putosi puolivälierissä.

Espanja kohtaa Ranskan välierissä, mikä on kova taistelu. Espanjan on jatkettava korkean suoritustasonsa säilyttämistä välttäen samalla tarpeettomia virheitä puolustuspäässä.

Onnittelut Espanjalle onnistuneesta puolivälieristä etenemisestä, mutta on sääli, että isäntä pysähtyi tähän. Samaan aikaan tämä peli oli myös viimeinen peli saksalaiselle keskikenttämestarille Kroosille, joka on ilmoittanut riisuvansa pelipaidansa ja ripustavansa saappaansa. Se on sääli! Mutta silti toivon Kroosille onnellista perhettä ja hyvää terveyttä jatkossa!