Muller pelasi 474. Bundesliiga-ottelunsa ja hänestä tuli ensimmäinen pelaaja Bayernin historiassa

Muller pelasi 474. Bundesliiga-ottelunsa ja hänestä tuli ensimmäinen pelaaja Bayernin historiassa

Uuden Bundesliiga-kauden ensimmäisellä kierroksella Bayern München haastoi Wolfsburgin vieraissa. Bayern voitti pelin 3-2 vaikeuksilla. Tässä pelissä oli myös historiallinen hetki. Thomas Muller tuli vaihtopelaajaksi tässä pelissä ja suoritti 474. Bundesliiga-esiintymisensä ohittaen Bayernin legendaarisen maalivahti Sepp Maierin ja hänestä tuli seuran historian eniten esiintynyt pelaaja.

Thomas Muller pelasi ensimmäisen Bundesliiga-esiintymisensä Bayern Münchenissä elokuussa 2008 ollessaan vielä nuori teini-ikäinen. Nykyään hänestä on tullut Bundesliigan ikivihreä ja Bayernin keskikentän ydin. 15 vuotta kestäneen uransa aikana Muller koki monia Bayernin loistoja ja koki myös joukkueen laskukauden myrskyt. Matalajakson aikana Muller ei lähtenyt. Hän päätti jatkaa Bayern München pelipaidat yllään ja jatkaa taistelua joukkueen puolesta.

Kuluneella kaudella Muller oli edelleen tärkeä jäsen Bayernissä. Iästään huolimatta hänen suorituksensa ei ole heikentynyt lainkaan. Kaudella 2022-2023 Muller pelasi liigassa 34 kertaa, teki 13 maalia ja antoi 14 syöttöä. Hänen vakautensa ja kokemuksensa tukevat Bayernin hyökkäys- ja puolustusjärjestelmää. Bundesliiga-kaudella 2023/24 Thomas Muller teki 7 maalia Bayern Münchenissä. Myös Mestarien liigassa Muller suoriutui hyvin ja auttoi joukkuetta etenemään sujuvasti lohkovaiheessa.

Myös Mullerin suorituskyky maajoukkueessa on kiitettävää. Hän pelasi ensimmäisen kerran Saksan maajoukkueessa vuoden 2010 MM-kisoissa. Hän voitti Golden Boot Award -palkinnon erinomaisella suorituksellaan ja auttoi Saksan joukkuetta voittamaan maailmanmestaruuden. Siitä lähtien hänen suorituksensa maajoukkueessa on pysynyt vakaana ja hän on tärkeä tukipilari Saksan joukkueessa. Vaikka Saksan joukkueen suorituskyky vuoden 2022 MM-kisoissa ei ollut tyydyttävä, Muller jatkoi panoksensa maajoukkueeseen rikkaalla kokemuksellaan ja johtajuudellaan.

Niiden 15 vuoden aikana, jolloin Muller pelasi Bayern Münchenissä, hän kasvoi nuoresta pelaajasta joukkueen ytimeksi. Bundesliigan esiintymistennätyksensä lisäksi Muller voitti seuran kanssa myös 11 Bundesliigan mestaruutta, 6 Saksan Cupin mestaruutta ja 2 Mestarien liigan mestaruutta, mikä todistaa hänen paikkansa Bayernin historiassa.

Thomas Mullerin ura on legenda Bayern Münchenin historiassa. Hän teki uuden ennätyksen 474 Bundesliiga-ottelulla. Joukkueen veteraanina Mullerin kokemus ja johtajuus ovat ratkaisevan tärkeitä Bayernin menestykselle. Hänen uransa jatkuu, ja hänen nro 25 Bayern-pelipaidat jalkapallo on myös tärkeä “jäsen” fanien vaatekaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *