Espanja toipui vastoinkäymisistä ja palasi voittojen tielle voittaen 4-1 Sveitsin

UEFA Nations Leaguen ensimmäisessä ottelussa Serbian kanssa pelatun 0-0-tasapelin jälkeen Espanjan joukkue toipui nopeasti ja voitti Sveitsin 4-1 vierasottelussa Genevessä. Vaikka keskuspuolustaja Robin Lenormand ajettiin ulos virheestä pelin 20. minuutilla, Espanja voitti silti tämän arvokkaan voiton vähemmällä pelaajamäärällä.

Ottelun 4. minuutilla Espanja Pelipaita #19 pukeutunut Lamine Yamal murtautui läpi oikealta ja lähetti tarkan keskityksen auttaen Joselua päättämään pallon. Vaikka sveitsiläinen maalivahti Kerber torjui epätoivoisesti, pallon katsottiin silti ylittäneen maaliviivan, ja Espanja johti 1-0. 13. minuutilla Espanja lisäsi maalia uudelleen. Yamal syötti pallon suoraan Nico Williamsille, jonka laukauksen Kerber esti, mutta Fabian Ruiz seurasi nopeasti ja teki maalin, mikä antoi Espanjalle kahden maalin edun.

Sveitsin joukkue ei kuitenkaan antanut periksi helposti. 20. minuutilla Lenormand karkotettiin suoralla punaisella kortilla Brielle Emboloa vastaan ​​tehdystä rikkeestä, joka pakotti Espanjan pelaamaan 10 pelaajan kanssa seuraavat 70 minuuttia. Sveitsi tehosti sitten hyökkäystään, ja 41. minuutilla Amdoni sai syöttöpisteen Embolon puskusta ja tasoitti 1-2:n takatolppaan.

Toisella puoliajalla Sveitsi jatkoi pelin tempon hallinnassa ja teki kerran maalin Espanjan maaliin, mutta maali oli mitätön, koska kulmapotku meni rajalta. Ajan kuluessa Sveitsi oli innokas tasoittamaan maalin, ja takalinjaan ilmestyi porsaanreikä. Espanjalaista vieras pelipaidat jalkapallo pukeneet pelaajat tarttuivat tilaisuuteen. Ottelun 77. minuutilla Ferran Torres hyökkäsi nopeasti vastahyökkäykseen ja auttoi Fabian Ruizia tekemään toisen maalinsa pelin aikana ja kirjasi tilanteen 3-1. Vain kolme minuuttia myöhemmin Torres sai toisen pitkän syötön Joselulta ja lähetti pallon rauhallisesti verkkoon varmistaen 4-1-voiton Espanjalle.

Vaikka Espanja jäi tässä ottelussa yhden miehen vajaaksi, joukkue voitti silti vastustajan erinomaisella yhteistyöllä ja tarkoilla vastahyökkäyksillä. Olipa kyseessä Fabian Ruizin tupla ja Torresin erinomainen suorituskyky tai Lamine Yamalin nopea läpimurto ja avaimensyöttö, hän osoitti suuren potentiaalinsa uuden sukupolven pelaajana.