Liverpool tasapeli Aston Villan kanssa, ei mestaruushaaveita

Liverpoolin haaveet Valioliigan mestaruudesta kariutuivat Aston Villaa vastaan käydyssä ottelussa. Villa Park -stadionilla pelattu ottelu päättyi 3-3 tasapeliin. Tämä tasapeli merkitsi, että Kloppin toiveet jäivät toteutumatta – hän oli toivonut voivansa viedä Liverpoolin mestaruuteen ennen lähtöään, mutta Aston Villaa vastaan käyty ottelu teki tästä haaveesta ikuisen pettymyksen.

Itse otteluun palaten: Liverpool otti aluksi johdon, mutta oli suurimman osan ajasta Villan hallinnassa. Liverpool teki maalin jo kahden minuutin pelin jälkeen. Elliottin laukaus kimposi ja osui tolppaan, mistä pallo pomppasi verkkoon, ja Martinez ei ehtinyt torjua. Tämä oma maali antoi Liverpoolille aikaisen johdon.

Liverpoolin johto ei kuitenkaan kestänyt kauan. 12. minuutilla Watkins murtautui läpi ja syötti, ja Aston Villan pelipaidat jalkapallo pelaava Tielemans onnistui tasoittamaan tilanteen. Tämä tasoitusmaali helpotti tilannetta hetkellisesti Aston Villan osalta, mutta heidän tavoitteenaan ei ollut tasapeli, vaan voitto.

Tasoituksen jälkeen Villa jatkoi Liverpoolin painostamista. Kymmenen minuuttia myöhemmin (ottelun 23. minuutilla) Gakpo onnistui viimeistelemään maalin edestä. Liverpool ei kuitenkaan luovuttanut, ja he tasoittivat tilanteen toisen puoliajan alussa. Konaté puski pallon maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta.

2-2 tasapeli teki ottelusta entistäkin kiihkeämmän. Kentän laidalla olevat fanit kannustivat omiaan, ja molemmat joukkueet himoitsivat voittoa, mutta kumpikaan ei onnistunut tavoitteessaan. Villa teki kaksi maalia 85. ja 88. minuutilla, ja Liverpool puolestaan missasi ratkaisevan maalipaikan viime hetkellä.

Tämä tasapeli merkitsi, että Liverpool menetti lopullisesti mahdollisuutensa Valioliigan mestaruuteen. Manchester City voitti samana päivänä Fulhamin, ja heidän mestaruusmahdollisuutensa nousivat 80 prosenttiin. Cityn tarvitsee vain voittaa kaksi jäljellä olevaa otteluaan varmistaakseen mestaruuden. Liverpool päättää kautensa kolmantena.

Tämä ottelu merkitsi myös Kloppin aikakauden loppua Liverpoolin valmentajana. Klopp saapui Liverpooliin kesällä 2015, ja hänen johdollaan joukkue voitti yhden Valioliigan mestaruuden, yhden Mestarien liigan mestaruuden, yhden Liigacupin mestaruuden ja yhden FA Cupin mestaruuden. Klopp on suuri valmentaja, joka palautti Liverpoolin huipulle.

Kloppin lähtö tuo mukanaan suuria haasteita Liverpoolille. Joukkueen on vahvistettava rivejään siirtoikkunan aikana ja sopeuduttava nopeasti uuden valmentajan pelityyliin ja strategiaan. Uskomme, että lähitulevaisuudessa he palaavat jälleen huipulle.