Miten Japanin jalkapalloharrastus päihitti Saksan: oppitunteja taidosta ja nopeudesta

Wie Japans Fußballbrillanz Deutschland in den Schatten stellte: Lektionen in Geschicklichkeit und Schnelligkeit

Japani ja Saksa pelasivat eilen ystävyysottelun. Japanin jalkapallomaajoukkue tarjosi odotetussa ottelussa jännittävän näytöksen jalkapallofaneille, kun se päihitti tehokkaat saksalaiset vastustajansa hämmästyttävällä taidolla ja nopeudella. Tämä kansainvälinen ystävyysottelu sai fanit pelipaidoissaan hurraamaan.

Ottelu alkoi Japanin vahvalla hyökkäysaallolla, ja Japanin Pelipaidat pelannut Jun Ito murtautui ensimmäisenä Saksan puolustuksen läpi ja aiheutti yllättävän shokin Saksan joukkueelle. Vaikka Saksan Sane sitten tasoitti ottelun, Japani siirtyi jälleen johtoon Saito Uedan maalilla. Ensimmäisen puoliajan päätteeksi Saksa oli tilapäisesti tappiolla lukemin 1-2.

Toisella puoliajalla Japani jatkoi erinomaista hyökkäyspeliään, ja Takuma Asano ja Bea Tanaka varmistivat maalillaan johtoaseman. Myös vaihtopelaaja Hidetoshi Kukai pelasi erittäin hyvin ja antoi kaksi tarkkaa syöttöpistettä. Lopulta Saksa hävisi kotonaan Japanille 1-4.

Ottelun jälkeen voittoa pidettiin raskaana iskuna Saksan jalkapallolle, ja samalla se osoitti Japanin joukkueen vahvuuden ja itseluottamuksen. Saksa piti koko ottelun ajan huimat 67 prosenttia pallonhallinnasta ja laukoi 11 kertaa, mutta vain kolme osui maaliin. Japani sen sijaan laukoi 14 kertaa, joista 11 osui maaliin. Tämä tilasto osoittaa selvästi teknisen ja taktisen eron.

Japanilaisten pelaajien nopeus ja taitavuus saivat Saksan joukkueen näyttämään kömpelöltä, ja jopa maailmanluokan keskushyökkääjä Rüdigerillä oli vaikeuksia pysäyttää japanilaisten hyökkäyksiä. Vaikka kyseessä oli ystävyysottelu, näkee, että nuo japanilaispaitojen pelaajat ovat todella hyviä! Jos sinäkin olet fani, älä unohda ostaa jalkapallopaitaa ja katsoa pelipaidat jalkapallo!