Rodri valittiin Euroopan Cupin parhaaksi pelaajaksi, ja hänen odotetaan kilpailevan vuoden 2024 Golden Ball -palkinnosta

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri aloitti uransa huippukauden. Hän voitti ensin Valioliigan Manchester Cityn kanssa. Hän voitti myös Euroopan Cupin Espanjan joukkueen kanssa ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Juuri päättyneessä Euroopan Cupin finaalissa Espanjan joukkue voitti Englannin joukkueen ja voitti joukkueen historian neljännen mestaruuden, ja Rodri valittiin vuoden 2024 Euroopan Cupin parhaaksi pelaajaksi erinomaisesta suorituksestaan ​​koko cupin ajan. Entinen Tottenhamin puolustaja Vertonghen tuki myös julkisesti Rodrin kilpailua tämän vuoden Golden Ball -palkinnosta sosiaalisessa mediassa. Kun espanjalainen joukkue voitti mestaruuden, hän kirjoitti: “Rodri, Golden Ball Award on varattu!”

Rodrin lisäksi myös toinen espanjalainen nouseva tähti on herättänyt paljon huomiota. 17-vuotias Barcelonan nero Yamal suoritti tasaisesti koko cupin ajan ja lähetti finaalissa syöttöpisteen auttamaan Nico Williamsia pääsemään umpikujasta.

On syytä mainita, että Rodri valittiin aiemmin UEFA:n Mestarien liigan 2022-2023 parhaaksi pelaajaksi. Tuolloin hänen ainoa maalinsa auttoi Manchester Cityä voittamaan Inter Milanin finaalissa ja voitti Mestarien liigan pokaalin ensimmäistä kertaa. Rodri oli myös avainroolissa Manchester Cityssä viime kaudella. Hän on myös yksi tämän vuoden Ballon d’Or -palkinnon suosikeista kilpailemalla Bellinghamin, Viniciuksen ja Messin kaltaisten tähtien kanssa. Koska Manchester City putosi Mestarien liigan alkuvaiheessa tällä kaudella, se ei kuitenkaan välttämättä edistä Rodrin kilpailua maalitietojen osalta.

Tällä hetkellä, kun espanjalainen joukkue voittaa mestaruuden, Rodri palaa kotiin joukkueen kanssa ja maassa järjestetään suuri juhlaseremonia. Lyhyen loman jälkeen Rodri palaa myös Manchester Cityyn valmistautumaan seuraavaan kauteen.