Suosikkijoukkue Ranska jäi tasapeliin Kanadan kanssa harjoitusottelussa

Viimeisessä harjoitusottelussaan ennen vuoden 2024 EM-kisojen avajaisia Ranska isännöi Bordeaux’ssa Kanadaa. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin, jossa kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Ranskan päävalmentaja Deschamps teki ottelussa tiettyjä muutoksia, ja Mbappé sekä muut avainpelaajat istuivat penkillä. Joukkue ei onnistunut maalinteossa ja menetti hyvän tilaisuuden harjoitella kokoonpanoaan. Euroopan mestaruuskisojen avausottelu pelataan 17. kesäkuuta, jolloin Ranska kohtaa Itävallan. Kenen lopulliset kolme pistettä ovat? Odotamme innolla virallisia pelejä!

Ranskan jääminen tasapeliin kotikentällään ei vaikuta olevan paras mahdollinen valmistautuminen EM-kisoihin. Vaikka Kanada esiintyi itsevarmasti ja hyökkäävästi vieraskentällä, Ranska oli ensimmäisellä puoliajalla lähempänä maalintekoa. Valitettavasti maalivahti teki kolme upeaa torjuntaa, estäen Ranskan hyökkäykset.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet hyökkäsivät ja puolustivat. Kanadan Miller laukoi voimakkaasti, osuen ylärimaan, ja Ranskan Giroud, joka pelasi jäähyväisottelunsa kotikentällä, tuhlasi useita maalipaikkoja. Lopulta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Jatkuvasti kehittyvälle Kanadalle tällainen tulos on hyväksyttävä; Ranskan osalta, kun Mbappé tuli kentälle vasta viimeisen 20 minuutin aikana, myös tasapeli on hyväksyttävä. Kuitenkin, Ranskan joukkueen yleinen suorituskyky oli pettymys, ja Deschampsilla on vielä paljon tehtävää.

Tällä hetkellä Ranska ei näytä merkittäviä parannuksia, mutta ehkä he eivät tarvitsekaan sitä. Vahvan pelaajamateriaalin ansiosta Ranska pystyy edelleen voittamaan minkä tahansa ottelun. Kuitenkin, he eivät näytä olevan sillä tasolla, jolla heidän pitäisi olla, eivätkä he ole esittäneet joukkuehenkeä, jonka he haluavat saavuttaa.

Deschampsin valmentama Ranska on vailla energiaa, mikä tekee heistä helpon kohteen pallonhallintaa suosiville joukkueille. Myös heidän hyökkäystensä sujuvuus on puutteellista. Tietenkin, Mbappén ja Tchouaménin kaltaiset pelaajat, jotka eivät olleet avauskokoonpanossa, voivat parantaa joukkueen yleistä suorituskykyä. Tämä sujuvuuden puute ei kuitenkaan näytä olevan yksittäinen ongelma, vaan yleinen ilmiö.

Ei voida kiistää, että kansainvälisen mestaruuden voittaminen ei välttämättä edellytä Ranskan pelaavan parasta peliään. Ongelma ei ole heidän varovaisuudessaan, vaan siinä, etteivät he ole hyödyntäneet riittävästi syöttö- ja liikkumispotentiaaliaan. Jos he pystyvät parantamaan tätä osa-aluetta, heistä tulee entistä vaikeammin voitettavia. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Ranska ei ole valmis muutokseen, eivätkä he ehkä edes tarvitse sitä.