Tottenham Hotspur 2-1 Liverpoolia vastaan, Sonin onnistuminen Matip oolongille

Pelaajat Tottenham Hotspurin pelipaidat

Sunnuntaina alkoi Englannin Valioliigan seitsemäs kierros. Pohjois-Lontoon derbyssä Tottenham Hotspur isännöi valkoisissa pelipaidoissa kilpailevaa Liverpoolia. Liverpool aloitti ottelun klassisissa punaisissa pelipaidat jalkapallo ja hyökkäsi aggressiivisesti.

Hyökkääjäkaksikko Salah ja Dias tekivät peräkkäisiä hyökkäyksiä Tottenhamin rangaistusalueelle, jotka Tottenhamin puolustajat selvitti ajoissa. Tottenham yritti myös vastahyökkäyksiä, ja eteläkorealaishyökkääjä Son loi isäntien ensimmäisen uhan, kun taas Rizal Rizal hukkasi loistavan tilaisuuden maalintekoon.

Ottelun 25. minuutilla Liverpoolin puolustaja Jonesille näytettiin punainen kortti ilkeästä lapiointirikoksesta, ja Liverpool jäi punaisissa paidoissa kymmenen miehen voimin. Tottenhamin selvästä hyökkäysylivoimasta huolimatta Liverpoolin puolustus luotti sitkeään vastarintaan pysyäkseen valppaana, joten Tottenhamin pelaajat eivät toistuvasti pystyneet lähettämään palloa punaisen luukulle.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Tottenham Hotspur avasi lopulta tilanteen rangaistusalueella, Ri Shalimatsu tarkka syöttö, Son laukoi, valkosininen armeija meni johtoon. Mutta sillä hetkellä Liverpoolin pelaaja Gakpo järjesti nopeasti vastahyökkäyksen, ja hänen kaukolaukauksensa meni Tottenhamin maalivahdin yli verkkoon, tasoittaen pelin 1-1:een.

Toinen puoliaika alkoi joukkueiden välisellä edestakaisella hyökkäyksellä. Tottenhamin maalivahti Lloris ja Liverpoolin maalivahti Alisson käänsivät molemmat toistuvasti vaaran vaaraksi ja torjuivat vastustajan laukaukset yksi kerrallaan. 68. minuutilla Liverpoolin puolustaja Wakita sai jälleen punaisen, jolloin Liverpoolilla oli vain yhdeksän miestä. Liverpoolin pelaajien sitkeän vastarinnan alla pisteet pysyivät viimeiseen asti tasan.

Päätöserän aattona Tottenhamin puolustaja Matip teki virheen omalla rangaistusalueellaan, Tottenhamille tuomittiin maali, ja valkosinisten armeija viimeisteli ulosajon! Lopulta Tottenham voitti Liverpoolin 2-1, ja valkosinisten pelipaitojen kotitaika näkyi jälleen.

Voitto nostaa Spursin sarjataulukossa 3. sijalle. Liverpool hallitsi avauspuoliaikaa, mutta Tottenham luotti puolustuspeliinsä ottaakseen pelin haltuunsa. Sonin ensimmäinen maali sytytti Spursin pelaajien ja kotiyleisön itseluottamuksen.

Matipin oma maali teki yllättävän lopun. Tämä Pohjois-Lontoon derby osoitti, että Tottenhamilla on vahva voima ja sitkeä taisteluhenki. Uudella kaudella Spurs jatkaa taistelua vahvimpien joukkueiden kanssa EPL-tittelistä. Jäämme odottamaan ja katsomaan, miten Jalkapallo pelipaidat Tottenham Hotspur loistavat!