Valioliiga: Son teki kaksi maalia, Saka osui, Arsenal pelasi 2-2-tasapelin Tottenham Hotspurin kanssa

Valioliigassa käytiin 24. syyskuuta Pohjois-Lontoossa tiukka kamppailu, kun Arsenal ja Tottenham Hotspur pelasivat 2-2-tasapelin “Pohjois-Lontoon derbyssä”. Ottelu ei ainoastaan tarjonnut faneille jännittävää peliä Stamford Bridgellä, vaan myös herätti odotuksia tulevan Valioliigakauden suhteen.

Pian ottelun alettua kentällä vallitsi jännitys. 25. minuutilla Jalkapallo pelipaidat Arsenal esiintynyt nuorukainen Bukayo Saka näytti voimansa. Saka leikattuaan sisään, hän ei epäröinyt ampua kaukaa ja pallo meni suoraan maaliin. Tottenhamin epäonneksi Juan Romero pystyi yrityksistään huolimatta vain katsomaan avuttomana, kun pallo osui verkkoon ja vei Arsenalin johtoon ja pisteen. Maali sytytti Arsenalin paitoihin pukeutuneet fanit ja tunnelma stadionilla oli sähköinen.

Spurs ei kuitenkaan lannistunut. Ottelun 42. minuutilla Tottenhamin James Maddison loi joukkueelleen mahdollisuuden. Tottenhamin paidassa nro 10 pelaava Maddison sai pallon ja löysi Son Heung-Minin tarkalla syötöllä. Son Heung-Min ei hukannut aikaa laittamalla pallon verkon perukoille ja tasoitti ottelun 1-1:een.

Toisen puoliajan alussa, 54. minuutilla, Tottenhamin maalivahti Romero teki kohtalokkaan virheen. Hän syyllistyi rikkeeseen boksiin, ja erotuomari tuomitsi Arsenalille ratkaisevasti rangaistuspotkun. Nuori Saka astui rangaistuspotkupaikalle, ja hän ei lannistunut, kun hän puski rangaistuspotkun kotiin ja sinetöi johtoaseman itselleen ja joukkueelleen. Tässä vaiheessa Arsenal johti Tottenhamia 2-1.

Spurs ei kuitenkaan ollut lyönyt vastoinkäymisiä. Minuutti Arsenalin maalin jälkeen he alkoivat taistella vastaan. Arsenalin puolustaja Alessio Riccio teki virheen omalla puoliskollaan ja joutui vastustajan pelaajan ryöstämäksi, nro 10 pelipaidassa pelannut Maddison pelasi jälleen kerran erinomaisen syötön ja löysi kapteeni Sonin nro 7 Tottenham Hotspur pelipaita. Son oli nimensä veroinen ja laittoi pallon verkkoon. Maali toi tilanteen jälleen tasoihin ja teki ottelusta ennakoimattoman lopputuloksen omaavan kamppailun.

Loppuottelun ajan molemmat joukkueet ponnistelivat kovasti voiton eteen, mutta tilanne pysyi ottelun lopussa samana, 2-2. Ottelu oli kiihkeä “Pohjois-Lontoon derby” Stamford Bridgellä, joka houkutteli tuhansia faneja ja tarjosi jännittävän pelin Valioliigan faneille ympäri maailmaa.

Sekä Arsenalin että Tottenham Hotspurin pelaajat antoivat parhaansa kentällä ja tarjosivat unohtumattoman pelin faneille, jotka olivat sivussa samoissa pelipaidat jalkapallo. Vaikka peli päättyi tasapeliin, molempien osapuolten vahvuudet ovat vahvasti fanien mielessä, ja uskon, että nämä fanit heittävät jatkossakin huomiota seuraavaan peliin!